חופה של ניצחון בלב העורף: שיר ועומר בונים בית בישראל

בהתרגשות גדולה זכיתי הבוקר להוביל את עומר ושיר לחופה – דווקא בשעת מלחמה, בתוך המוקד העירוני הממוגן של עיריית חדרה. דווקא ברגעים כאלה, עם אזעקות ברקע ולבבות דרוכים, מצוות החופה והקידושין מקבלת משמעות עמוקה שבעתיים. אהבה אמיתית לא עוצרים – לא טילים ולא כוננות. שיהיה להם בית מלא אור, שמחה ושלום. עם ישראל חי – ובונה בתים גם בימי מלחמה.

בתוך ימים של אתגר וחוסר ודאות, כשאנו נאבקים על ביטחוננו, לפעמים הרגעים הצנועים הם אלו שמאירים את הדרך. רגע כזה התרחש היום בחדרה, כשנפלה בקרבי הזכות להוביל חתונה יוצאת דופן ומרגשת במיוחד: חתונתם של עומר קריגר ושיר בריגר.

הזוג הצעיר, שתכנן חתונה גדולה, נאלץ לשנות תוכניות בגלל המלחמה והנחיות פיקוד העורף. אך אנוכי שנועדתי לערוך להם את החופה הערב, עודדתי אותם לא לוותר על היום המשמח בחייהם, והחלטתי לתת להם את הדחיפה והחשק לקיים אותה בזמנה כי אני דוגל בזה שגם בימי חירום ומצוקה, מצווה גדולה לשמח חתן וכלה, ומעל הכל – להראות לעם ישראל ולעולם כולו: שאנחנו ממשיכים לבנות בתים של אהבה, אמונה ותקווה."

וכך, בלב ליבו של מוקד עיריית חדרה הממוגן – מקום טכני שהפך למרכז חי של המשך עם ישראל – נבנה בוקר היסטורי. במעמד מצומצם, הפך המוקד למשכן לחיבור שורשי.

חברי היקר ראש העירייה, ניר בן חיים, הדגיש: "זו תהיה חתונה קטנה וצנועה, אך מלאה באהבה וזיכרון שילך איתם לדורות. גם בימים קשים… מצווה גדולה לשמח חתן וכלה ולהראות לכולם שהחיים ממשיכים."

הסיפור של שיר ועומר הוא מודל לחוסן, לנחישות ולאהבה שמנצחת הכל: היא מנהלת קהילה תומכת, הוא מהנדס מכונות. עומר אף גויס למילואים בעזה ונפרד משיר לחודשים ארוכים, מה שהוסיף רובד נוסף של קושי אך גם של התמודדות ואהבה חזקה. שניהם אוהדי מכבי, היא תל אביב והוא חיפה – ובכל זאת מסתדרים נפלא! (אבל רק הצעה קטנה לייעול: תעשו פשרה באמצע, שניכם תהיו הפועל חדרה, ונסגור עניין בטוח!). הם מראים שביחד, הכול אפשרי.

בניין בית בישראל, במיוחד בעת הזו, הוא הרבה יותר מחיבור בין שני לבבות. זוהי הצהרה לאומית, מעשה של אמונה עמוקה, ובניין דור ההמשך. כל לבנה שמונחת בביתם החדש, וכל צעד שהם עושים יחד, מהווה נדבך נוסף בחומת הביטחון והנצחיות של עמנו. זוהי הערובה הגדולה ביותר להמשך קיומנו ולניצחוננו.

חברי היקר ראש העירייה ניר בן חיים הוסיף: "כשקיבלנו את פנייתם של עומר ושיר היקרים, שמצאו את עצמם בלי מקום לערוך את חתונתם ברגע האחרון, לא היססנו לרגע והעמדנו לרשותם את המוקד העירוני. אנו מאחלים לכולנו שנחזור במהרה לשגרה מלאה, אך עד אז, תושבי חדרה יכולים לסמוך עלינו שנהיה כאן עבורם, בכל מצב ובכל שעה."

"זו הייתה חופה יוצאת דופן ברגע לא שגרתי – אך האהבה האמיתית של עומר ושיר האירה את המעמד כולו. זכיתי להוביל טקס מרגש שמוכיח שוב – אהבה, אמונה ושמחה גוברים על כל פחד ומכשול."

ובעת הזו, כש"קול ששון וקול שמחה" עולה מפינו כאן בחדרה, אנו יודעים שבשמחתכם מתגשמת ההבטחה הגדולה. קול הששון שבוקע מכאן היום עוד ישמע "בהרי יהודה ובחוצות ירושלים". זו מציאות הנבנית על ידי אנשים כמוכם, שבוחרים בחיים, באהבה ובהמשכיות. אתם נוטעים תקווה, ומבשרים את הגאולה המתגלה בדורנו.

אני מאחל לשיר ועומר, למשפחותיהם, ולכל עם ישראל. המון מזל טוב, בסימן טוב וחיים טובים. אמן

שתפו:

עוד כתבות

"זהות – לא מילה גסה"

קוראי הטור, כבר כ־15 שנה, יודעים שאני משתדל למצוא נושא רלוונטי שקשור לפרשת השבוע או ללוח השנה. מטרתי היא למצוא את המכנה המשותף והמוסכם – יחד

תרומה לפדיון כפרות