התוכנית מוקלטת

כתיבת טור בכל שבוע היא משימה, בשבוע עמוס זאת משימה מורכבת  ובשבוע כמו זה הנוכחי, זה כבר  פרויקט של ממש.

הטור צריך להיכתב באמצע השבוע, כדי שיגיע אל העורך ביום רביעי, ומטבע הדברים הוא נכתב באווירה ובהשראה של ימי תחילת השבוע. השבוע ביום שני תענית אסתר, ביום שלישי פורים, רביעי שושן פורים, כך שהכי טבעי היה לכתוב על פורים. אבל כשהטור יגיע אל הקוראים זה יהיה כמו אתרוגים אחרי סוכות… או כשלג דאשתקד …

ניסיתי לכתוב בפורים משהו שיתאים לאחרי פורים, אבל זה התברר כמשימה בלתי אפשרית בעליל, בפורים? על אחרי פורים? התחושה בפורים היא כמו שהעולם עצר מלכת! בין אם אתה מהנוהגים לשתות עד דלא ידע, ובין אם לא…

הדרך האמצעית שבחרתי בה היא לעשות את החשבון שאנחנו אמורים לעשות בכל פעם אחרי כל חג ומועד, מה נשאר מהחג? איזה דברים לקחתי איתי להמשך החיים מהמועד שזכינו לחוות אותו?

בהקשר לזה אשתף אתכם בסוד מחדר העריכה… ביום שני בערב, ליל פורים, בין השעות 8 עד 10 בערב שמעו אותי מאזינים רבים ברדיו "קול ברמה" בתוכנית  באווירת ליל בהובלת ידידי הרב חיים הורביץ , הצטרפו לתכנית החגיגית המקובל רבי יצחק בצרי, וידידי אבי גרינצייג יועץ אסטרטגי, תוכנית פורימית שמחה ועליזה שזורה במסרים ייחודיים.

כעת אגלה לכם את ה"סוד", בתקווה שאינני גורם בכך נזק למפיקי התוכנית… אבל, נכנס יין יצא סוד. לא באמת נסעתי לגוש דן אחרי קריאת המגילה אלא התוכנית הוקלטה ביום ראשון בצהרים.

מדוע אני מספר לכם את זה? כי הנה ראיתי בחוש מה ההשפעה של דברים הנאמרים ביום ראשון, וביום שני אני יושב עם בני ביתי וחברים שהצטרפו לשבירת הצום ומאזינים לדברי תורה, והדברים שהיו נכונים לראשון בבוקר נכונים גם לשני בערב… כי דברי התורה הם תמיד רלוונטיים.

לאור זאת בחרתי לשתף פירוש מיוחד בעל מסר אדיר ורלוונטי לכל החיים ששמעתי באותה תכנית מפי הרב בצרי, כדאי לשים לב!

כאשר הגיעו המלך אחשוורוש והמן אל המשתה הראשון שזימנה אסתר, שואל המלך את אסתר: "מה בקשתך"? אך אסתר לא מנצלת את ההזדמנות הראשונה, וממתינה למחר כדי לבקש את משאלת חייה, להציל את אחיה היהודים מגזירת הכליה! מדוע? מדוע היא ממתינה למשתה השני שהתקיים רק למחר כדי לבקש זאת?

מסביר הרב: ביום הראשון נאמר "ויצא המן ביום ההוא שמח וטוב לב", כאשר ראתה אסתר כי הוא שמח וטוב לב, הבינה כי כעת כאשר הוא שמח קשה לפגוע בו לרעה! אולם למחרת, במשתה השני נאמר: "והמן נדחף אל ביתו אבל וחפוי ראש – ויבהילו להביא את המן אל המשתה", כאשר ראתה אסתר כי הוא חפוי ראש והשמחה ממנו והאלה, אז ידעה כי היום היא תזכה לנצחו!

למדנו מכך כי על אדם שמח, אין שליטה! כאשר אדם שמח, קשה להרע לו.

ואם המדובר בהמן הרשע… על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ביהודי, שיש לו באמת במה לשמוח, ליהודי לעולם לא חסרות סיבות טובות לשמחה, וכאשר הוא במצב של שמחה, לא יעזרו כנגדו כל התחבולות!

המסר הזה חשוב לנו ורלוונטי, כמובן, לכל ימות השנה…

שבת שלום ומבורך 

הרב בן ציון (בנצי) נורדמן 

שתפו:

עוד כתבות

מעֵשֲׁיו עַד אָסָד

לפנות בוקר של יום שני קיבלתי הודעה ממתפלל יקר במניין שחרית בבית הכנסת הגדול בחדרה, (זה המקום להזכיר את קיומו של המניין בכל בוקר בשעה

עוֹשֶׂה רֹשֶׁם

פרשת השבוע פותחת בפסוק: "וַיֵּצֵא יַעֲקֹב מִבְּאֵר שָׁבַע וַיֵּלֶךְ חָרָנָה." ומקשה רש"י, לא היה צריך לכתוב אלא וילך יעקב חרנה, ולמה נכתב מהיכן יצא? נלמד

עוד יותר טוב

בהקשר ישיר למלחמה נכנסו שירים חדשים לפס-הקול של כולנו , השיר האחרון של אלייצור עם עשרות הביצועים, הוא הזוכה במקום הראשון… "השם יתברך תמיד אוהב

תרומה לפדיון כפרות